Mirakelmedel.

image40

Fräls mig.

Jag var på drinks party igår. Vilket innebar 100 personer i lägenheten jag numera bor i plus ännu mera dricka.

Det hela började med att jag var dum nog att fråga Heather om jag kunde hjälpa henne med något inför festen. Hon näst intill skriker jaa och sätter mig i arbete. Jag lagar mat till barnen, diskar, skurar spisen och sopar golvet. Heather fungerade inte riktigt i stressen och dammsuger överallt där Nick redan dammsugit istället för där det inte hade dammsugits alls. Allting slutar i att Heather säger åt mig att göra mig i ordning klockan sex. KLOCKAN SEX! Festen började halv sju. Jag brukar vanligtvis ta några timmar på mig när jag ska göra mig i ordning för krogen. Testar kläder några ggr, ringer Elin, plattar håret, fixar musik, röker, dricker vin, sminkar mig, fixar frisyr, röker igen o.s.v. Inte här. Jag rusar in på mitt rum, tänker helvete, helvete, helvete. Jag hinner inte duscha, räddar frisyren genom tofsar, hårspännen och hårspray. Thank you God för tofsar. Jag börjar dessutom bli smått nervös inför att träffa 100 engelska damer och herrar mellan 50 och döden. Alla dessutom hyfsat religösa. Upptäcker att min klänning sitter annorlunda mot vad den gjorde innan jag kom hit, vilket resulterar i snygga osynliga hopsnörningar på de mest konstiga ställena. Samtidigt slår röksuget till. Jag var så röksugen att jag på allvar övervägde att tjuvröka inne på toan under fläkten. Hittar mina nikotintuggummin, tar två samtidigt och håller sedan på att dö när smaken slår till. Känns som om min hals är friterad. Upptäcker också att min kavaj inte har torkat. Minns min underbara mammas råd, hårtork. Där står jag, sugande på nikotintuggummin som om jag vore beroende, stressad och torkar min kavaj med hårtorken. 30- åriga deprimerade Bridget Jones wannabes, släng er i väggen! Det här är kreativa 19- åringar när de är på topp. Jävlar vad glamourös jag var.

Jag hinner iaf göra mig i ordning och kommer, lugn och sansad utan nikotintuggummin ut till dinning room där jag mötts av två unga pojkar. Detta gjorde mig glatt överraskad eftersom jag trodde att jag skulle vara ganska ensam om att fortfarande stolt bära ordet "ton" i min ålder. Pojkarna var jättetrevliga och den ena försökte supa mig full, han lyckades nog för en halvtimma eller så. Jag tror att det är något med kvinnors natur att dricka när de är nervösa för Heather körde på samma stil.

Kvällen blev tillslut hellyckad iaf. Barnaby gjorde några riktigt bra internskämt med mig och jag ler och tänker att "Shit, jag avskyr ju inte dig alls lika mycket längre...". Jag pratade med en jättejättejättegammal tant som var konstnär.
Hon: Hur länge har du varit här?
Jag: Tre veckor ungefär...
Hon:Du pratar jättebra engelska för att bara varit här i tre veckor.
Well, tanten behöver ju inte veta att jag "läst" engelska sedan sju års ålder...

Pratar med en annan medelålderskvinna. Hon var jätterolig. Hon skrattade hela tiden och sa you know i varenda mening. Men hon var gullig. Hon presenterade mig för Harry Potter älskande tant och en annan tant som jag nästan hade ett bråk med. Vi diskuterade huruvudia italienare eller fransmän är dryga och otrevliga. Det roliga är att varken hon eller jag är vare sig fransk eller italiensk. Hon var däremot lite dryg ändå.
Hon: Pratar du något annat språk förutom engelska?
Jag: Well, svenska...
Hon: Men det räknas inte...
Jag: Jag tycker det känns ganska viktigt när jag är i Sverige...
Hon: Men nu är du i London, dear.
Jag: Uppenbarligen...

Sedan hade jag ett komiskt samtal med en gubbe, som tur är så visade det sig att Heather inte heller förstod honom.
Han: Hello
Jag: Hello, I'm Tess..
Han: I'm bllqaohfadv
Jag: Okey, nice to meet you.
Han: Yes.
Jag: How do you know Heather and Nick?
Han: KJlskjndbnfkldöjxcaö
Jag: Yeah, yeah...okey...
Han: KJhsksjdfslskbhjd......Hahahahaaha
Jag: Jaa, hahahahaha...very funny...
Sedan gick han.

Iaf var det roligt med kristna människor som pratade mer om tro och Gud än vad prästen själv gör. Det var kul att religösa människor dricker så mycket vin. Pojkarna som serverade var trevliga och gulliga. De räddade min kväll några ggr. Hursomhelst, så stormtrivdes jag tillslut. Så jag gick med på att följa med till kyrkan på söndag. Om det är så här kul att vara religös, fräls mig!

Btw, blev erbjuden jobb i Buckingham Palace.

Nu är det fredag. Nu ska jag leva livet. Take care.

Att leva för stunden.

Glömde berätta om en ny upplevelse som vi utsatte oss för i lördags, inne på vodkabaren. Självklart har de väldigt mycket shots inne på en vodkabar och därmed också väldigt mycket olika smaker. En smak är "Toffe popcorn". Jag menar bestämt på att vi måste prova för det är vår enda chans i hela livet att prova. Inte för att jag för mitt liv kan begripa hur vi skulle gå miste om något genom att inte prova. Förmodligen hade vi inte tänkt något mer på att det ens excisterar en sådan shot. Hursomhelst får jag mig själv, Madde och Elin att köpa varsin "Toffe popcorn shot". Elin kommer dock till sina sinnes fulla bruk genom att bara lukta på shoten, hon vägrar dricka. Men det löste sig ju, eftersom att jag och Madde efter haft i oss våra egna också delar på hennes.

Jag kan inte förklara den smaken för någon. Sprit kola smör. Kanske är en förklaring. Det var det vidrigaste jag någonsin satt i mig i alkoholväg. Ja, möjligtvis bland det värsta någonsin. Det var inte hemskt som att dricka ren tequila och tycka att det är hemskt starkt, för det smakade inte starksprit. Det smakade sprit kola smör. Det var hemskt, det var vidrigt och jag mår illa bara av att tänka på det. Men hej, det var ju vår enda chans i hela livet att prova...

Hur ska vi veta att det är kaffe, om det inte smakar kaffe?

JAG VILL HA SVENSKT, STARKT, NYBRYGGT KAFFE!!!!!  ENGELSKT KAFFE SMAKAR INTE ETT SKIT! DE TROR ATT MAN BRYGGER KAFFE SOM MAN KOKAR TE! JAG HATAR DET! KAFFE SOM INTE SMAKAR KAFFE KAN INTE VARA KAFFE! JÄVLA SKITLAND!


Så, nu känns det lite bättre. Tack för nu.

Hej, jag är 14 och ett halvt, men har ändå flyttat till London.

Ojoj, det har hänt en del de här senaste dagarna. Vilket inte är så konstigt för att det har varit helg. Fredagen var ingen livad dag för mig eftersom jag var tvungen att sitta barnvakt. Som tur är så sov dem hela tiden. Det är väldigt konstigt och annorlunda att vara här i London, om man jämför med ens liv i Sverige och det som gör allting ännu svårare är att man inte riktigt kan förklara hur livet är här. Man hamnar hela tiden i så konstiga situationer och ibland äter ensamheten upp en. Allting handlar egentligen om ren och klar panik ibland. Men som tur är så innehåller Starbuckskaffe mirakelmedel mot hemlängtan, söndagsångest och depressioner.

Vi börjar med lördagen då, eftersom att jag spenderade fredagen med att chatta med en korkad au- pair och titta på Narnia innan jag slutligen somnade relativt tidigt. Man behöver somna tidigt här eftersom de förbannade kyrkklockorna börjar ringa klockan 8.00 på morgonen och ringer därefter varje halvtimma. Madde meddelar mig sedan att hon är på väg in till London och jag börjar göra mig i ordning. Även om jag bara har en minut ifrån Victoria så blir jag självklart lite sen, men det berodde inte på mig. När jag träffar Madde så visar dig sig att hon, liksom jag, hade fått 15 pund mindre i lön. Bara sådär. Hur kan man bara låta bli att ge någon 15 pund i lön? Det är ingenting för dem, men det betyder massor för oss. Som vi har konstaterat "Det går åt mer pengar i den här staden, men man har lägre levnadsstandard". (Tack, mamma för pengarna förresten). Madde hade iaf köpt med sig picnick, så jag bjöd på Starbuckskaffe och sedan gick vi till Hyde Park för att äta frukost/ lunch. Ekorrarna i Hyde Park är ungefär som au- pairer. Slänger sig i armarna på främlingar och gör vad som helst för att få en kompis. Ekorren åt nämligen croissant ur Maddes hand, sedan dess tror Madde nog att hon är tjejen som kan prata med ekorrar.          

Picnicken var jättegod och när jag röker min cigarett får en jag en absolut vinfrossa. Jag MÅSTE ha vin idag. Jag älskar förövrigt mina stunder i Hyde Park med Madelene. Vi är så bäst då. Vi verkar så sofistikerade, vi avgudar oss själva, vi har stimulerande diskussioner och drömmer om det ljuva livet som en dag är vårt. Ja, jävlar vad vi äger världen under våra ensamma stunder i Hyde Park. Iaf så lyckas vi så småningom också få kontakt med Ingrid och hennes tysta kompis, Elin och Guilia. Vi alla möts på Victoria station och jag får ännu mera vinfrossa då det går upp för mig att jag kan köpa vin inne på en mataffär. Alldeles själv dessutom. Utköpare, släng er i väggen! Så jag börjar därför leda alla till min posh matbutik och köper vin. Italienskt såklart, eftersom Guilia var med.

   Detta inhandlar jag 15.30 på lördageftermiddag. Detta händer 16.00 i Hyde Park...

   Jag älskar att fånga de här två tillsammans på bild. De blir alltid klockrena på något sätt.

Jag, Madde och Elin har den bästa stunden i våra liv i Hyde Park. Jag vet inte hur de andra hade det, men vi bryr oss inte. För vi ägde. Allting var sanslöst roligt och vi skrattade så att vi grät. Nästan. Man ska inte överdriva. Vi kom fram till att vi är duktiga på att ställa upp och tycka illa om någon annan iaf....

Sedan beger vi oss till Revolution, vilket är en Vodkabar i Soho. Madde var bäst på att dricka, hon var oövervinnlig inne på Vodkabaren.

                                    

Efter att varit på Vodkabaren ett tag så får jag världens panik över att jag måste dansa. Så vi drar oss vidare, vi tänker att vi ska gå på GAY. Men GAY kostar 9 pund och vi kände inte att GAY är värt nio pund. Det är ganska gay, bara. Jag och Elin dansade dansmaskin också (en sådan som finns på grönan) så då fick jag utlopp för mitt dansbehov. Sedan ville Elin gå hem, så jag och Madde ramlade ensamma vidare till Club 49 i Soho. Kvällen/ natten var jättelyckad. Men de spelade världens sämsta musik. Det var så dåligt att det var okänt. Men vi fick nummer, vi träffade Guilia, jag blev full och vi lyckades gå från Picadilly Circus och hem till mig. Tog bara 20 minuter.

Vi hade bara ett problem. Vi hade inte frågat om Madde kunde sova hemma hos mig, så vi var tvugna att genomföra detta utan att bli upptäcka. Berusade klockan halv tre på natten. Vi tog av oss skorna innan vi kom in, så det inte skulle låta så mycket. Vi fick gå på toa utan att spola, så att det bara spolades en gång. Sedan var vi tvugna att gå upp klockan tio ("min familj" är i kyrkan då), göra oss i ordning fort och smyga ut innan de kom tillbaka. När vi ska smyga ut från lägenheten droppar vattenkranen, vi tror att någon är där, får panik och Madde måste springa tillbaka till mitt rum och jag kolla läget innan vi kan fortsätta. Väl ute så går vi ut från sidovägen för att inte de ska kunna se oss från kyrkan, om vi går ut stora vägen. Hela proceduren var helt störd! Jag är 19 år och kan inte ta hem vem jag vill, när jag vill och hur jag vill. Det hela påminde om när man gömde spritflaskor i tröjan när man var 16, så att ens föräldrar inte skulle höra att man hade alkohol med sig ut en lördagkväll. Jag tror att den starten var en ganska stor anledning till Söndagsångesten med stort S.  Men efter vi funderat på att hoppa i Thamsen så gick vi till Starbucks och löste livet.


Exotiska svenskar?

Jag börjar bli smått trött på alla konstiga fråger man får. Jag förstår inte riktigt vilken uppfattning London har av svenskar. Barnens frågor kan man iofs ursäkta med att de är barn... Men olika händelser har fått mig att fundera på vad Sverige egentligen sänder för signaler till omvärlden. Hur exotiska är vi på en skala? Hur belevade är vi i andras ögon?

* Do you have escalators in Sweden?
* Do you know what I mean when I say logical?
* Do you know what a shadow is? (Undra hur de uppfattar min engelska egentligen...)
* Do you have potatoes in Sweden?
* - WHAT??! Have you never made roast potatoes? - No, we don't have it in Sweden... - WHAT??! You're crazy...(Säger dem som äter mage ibland...)
* Do you know what Disney is?
* Have you heard of this Lady Brittany Spears? (Ja, han sa Brittany och inte Britney)
* What's a punkrocker? (Han hade ju bara pratat om global warming innan..)
* Do you have broccoli in Sweden?
* Jag: Yes, google is great... Han: How can you know about google?

Livet är fullt av överraskningar.

Mårten Fintling

Därför att jag gärna vill att du vinner när du dör. Hm, det där lät jättekonstigt.

Har förövrigt en jättebra dag idag. Thea är hemma hos en kompis och Barnaby har pianolektion till fem. När hans pianolektion är slut så ska vi köpa pizza. Dessutom fick jag träffa Guilia på dagen idag. Hon hade en vän med sig som jag vet att jag träffat förut men jag kan aldrig komma ihåg hans namn. Men det spelar inte så stor roll för jag kan ändå inte uttala det.

Hur är HP, Mårre?

Jonas Gardell

I natt när jag inte kunde sova så låg jag och tänkte på om min blogg skulle visas om man googlade "Jonas Gardell", om jag använde Jonas Gardell som rubrik. Sedan kom jag fram till att "Att vara Alex Schulman" kanske skulle vara en bättre rubrik, men eftersom jag nu nämnt honom kanske det funkar ändå. Jag ville inte använda det som rubrik för jag vill inte vara Alex Schulman och jag skiter faktiskt i hur det är. Däremot Jonas Gardell... Jag tror jag skulle bli en bra Jonas.

image31      Undra om Madde tycker att han är söt. Hon har ju lite förkärlek till blonda pojkar, gärna pottfrisyr... Så det kanske blir det han faller på.

Den här dagen har inte börjat bra.

Stockholm i mitt hjärta.

Jag hade jätteroligt nu på morgonen. Jag hade på mig Max Stockholmströja när jag gick min dagliga tur till Starbucks för att köpa morgonkaffe. Känner fortfarande att Totally Swedish kommer att rädda mitt liv här i London, då de säljer Zoega kaffe. Men i alla fall så tror jag att jag har nämnt att många frågar mig efter vägen i denna stad. Jag tolkar det som att jag är en naturlborn Londonbo. Iaf så hände detta mig imorse också, då jag bär min Stockholmströja... det roade mig ett tag.

Jag är kär.... i London. Vill ha helg. Jag förstår inte hur jag någonsin ska kunna vänja mig vid att bo i Sverige, när jag väl vant mig vid det här. Ungefär som jag i början inte förstod hur jag någonsin skulle kunna vänja mig vid att bo här. Men allting går fort och snart har jag en vardag här. Behöver dock lite mera umgänge. Men ska på grillkväll i Svenska kyrkan imorgon. Återkommer om jag träffar Jesus.

 Hyde Park.                                                      Min säng. 



 

May you please följ the grupp?

Helgen har varit helt underbar. Tröttsam och brännande (i alla fall för mig), men otroligt rolig. Fortfarande går allt upp och ner med familjen och barnen. Men alla säger åt mig att inte oroa mig så mycket, men det är inte alltid så lätt. Föräldrarna kan vara svåra att prata med och barnen är så som barn är ibland...Skitjobbiga! Däremot är det ganska härligt att gå in på andra veckan, desto fler ggr man gör allting, desto lättare blir det. Jag hoppas på att det här ska funka galant snart.

I lördags träffade jag Madde och Elin. Dagen var otroligt rolig och jag har nog inte skrattat så mycket sedan jag kom till London, var nog behövligt för oss alla tre.

  Vi besökte vår vän Mr. Big. Men han var inte så stor.

   Vi fick lite olika känslor och tanka av Mr. Big. Sturbucks gör förövrigt världens godaste latte.

 Den här mannen är till Mårre. Han var inte en del av vår turistgrupp. På vägen mot London Eye finns det väldigt mycket turister och vi hade väldigt roligt åt en grupp som bar sina ryggsäckar på magen. Det hela hade varit ännu roligare om de hade varit svenskar, men tanke på att vi halvskrek: Titta på den där! För övrigt är det jättemånga turister i London som frågar mig efter vägen och sådana saker. Känner mig stolt, det borde betyda något. Dessutom har jag t.o.m. kunnat svara på en fråga en gång. En gång svarade jag utan att veta svaret också. Undra hur det gick för dem...?

 Jag har fortfarande roligt åt att jag fick dem att hoppa. Men jag var ju också guideledaren.

  James Bond vaktade alla galna turister som ville åka London eye. Han hade snor i näsan, upptäckte Elin.

 Madde var väldigt fascinerad av London eye. Hon har bara en varning kvar i gruppen. Man måste hålla sig till gruppen, annars får man skylla sig själv och hon sprang iväg som en galning, så nu har hon en varning kvar. Sedan får hon skaffa sig en ny grupp att följa...

 Jag och Elin var mindre fascinerade, vi hade mest handsvett. Sedan berättar Madde att det står att man inte ska luta sig mot dörrarna, please... När vi däremot var nere på marken igen höll både jag och Elin med om att det var en cool upplevelse och en fantastiskt utsikt.

Nu har jag också haft en tvättkurs över msn. Mamma var en väldigt bra instruktör och jag hoppas jag ska klara av att tvätta nu, det börjar bli oundvikligt. I helgen ska vi försöka leva billigare, lycka till...Allt är dyrt i den här staden. Jag vill dricka vin också. Vin är bra för själen i den här staden. För övrigt gjorde jag och Madde jätteroliga skämt förut om brats without cash goes Au- pair. Det var otroligt vad vi var på. Synd bara att det föralltid bara kommer vara hon och jag som fick höra oss när vi var på topp.

Nu måste jag städa mitt rum and the rest of you, may you please följ the grupp?




I've got no party to go to.

Marit Bergmans låt har fått en ny innebörd. Vänner är en bristvara här. Ser dock fram emot helgen, som jag tror blir jättebra. London eye och utekväll. Tror också det blir bättre nästa vecka, eftersom vi då får besök från Italien och för att jag kommer träffa lite au- pairer som jag haft mailkontakt med.

Bristen på vänner gör att jag får utforska en del själv. Känns dock mer tragiskt att sitta inne på mitt rum ensam, än att ge mig ut i London ensam. Funderar nästan på att göra en sightseeing tur någon dag... Dock aldrig mer den där jävla jump on- jump off tour som jag och Madde gjorde förra året. Rena rama rånet!

Idag har jag iaf besökt Science museum. Nördarnas paradis. Där kunde man finna prylar från industriella revolutionen till "framtiden", rymdprylar, gamla bilar o.s.v. Det var lagom intressant. Däremot blev jag hungrig så deras resturang framstod som mer intressant. Köpte min första fish n' chips och.....DET SMAKADE SKIT!!! Vad är det med detta folk och inte kunna laga mat? De har aldrig såser eller dressingar, jag ÄLSKAR sås och dressingar. De kan inte krydda heller. De serverade köttbullar med ris. MED RIS! For fuck sake! Vi kom på de jävla köttbullarna och vi vet att man inte äter det med ris! Urk... Folk i London verkar inte särskilt serviceinriktade heller, jag frågade efter ketchup och kassörskan fnös bara åt mig. Jag fick lust att lappa till henne. Som tur är så behärskade jag mig... Jag tänkte dock hämnas genom att lämna min tallrik kvar på bordet, men upptäckte till min besvikelse att det var meningen att man skulle lämna sin tallrik...

Fanns en 3D bio där, skulle jättegärna provat den men bion började lite för sent, eftersom jag börjar jobba vid halv fyra igen. Eller "jobba"... Hittade dock en hjärnscanner från 70- talet. Jag skulle inte gärna vilja haft hjärnfel på 70- talet.. Hm, det är iofs inget jag drömmer om nu heller.

image19


Har för övrigt också haft min första "gråt hemlängtan", det var fruktansvärt jobbigt. Kändes bättre efteråt dock. Längtar tills ikväll, då ska jag träffa Madde och Elin.


Tror för övrigt att Jocke och Richard skulle gilla det där museet.


Haha, just det...hittade en jätterolig bok där som jag först tänkte köpa till Mårre i julklapp, den heter något i stil med "Varför är snor grönt?". Hm, jag antar om man umgås med barn hela tiden så får humorn en viss....nivå, tillslut.

Take care.


The list.

Tänkte göra ett experiment. Jag ska lista allt som är bra och dåligt med denna London resa hittills, efter bara tre dagar. Det känns som om jag varit här i sjutton år eller något sådant. Kanske för att det har hänt så mycket och allting som händer är hela tiden nya saker. Men iaf, sedan ska jag göra en ny lista om ungefär tre veckor- en månad och se vad som har förändrats.

BIG FAT NOT GOOD:
Att man inte kommit in i familjen och alla vanor än. (Inte konstigt)
Inget kontaktnät, än. (Verkar dock väldigt lätt att skaffa nya vänner)
Att man inte kan kommunicera obehindrat.
Att barnen älskar run- around games över allt annat.
Att Thea skriker och har FÖR mycket energi.
Det är svårt att bara gå och ta saker i köket, även om det är det man måste och har rätt till.
Att jag några gånger  varje dag tänker på min familj och saknar dem så mycket att jag blir helt gråtfärdig. (Har dock inte gråtit än, men det kommer... just nu känns det som om de kommer komma någon gång idag)
 Att man inte vet om man gör bra ifrån sig eller inte.
Mitt sår på mitt knä som jag fick efter alla jävla lekar. Känner mig så osofistikerad av det här.

SAKER SOM ÄR BRA ELLER IAF KOMMER ATT KUNNA BLI:
Att Madde är i närheten.
Att Elin kommer idag.
Att vi hittar till Svenska kyrkan.
Att barnen och föräldrarna verkar tycka om mig.
SKYPE OCH MSN! Helt otroligt vad jag älskar internet nuförtiden.
Att jag tog med min egna dator. Skulle ha dött annars.
Att min familj ska komma och hälsa på + förhoppningsvis lite vänner.
Att jag är ledig två veckor vid jul.
Starbucks
Att jag ska göra min räkna ner kalender för en månad. Känns det inte bättre då, ska jag ta mig en andra funderare över det här. Men förhoppningsvis går det bra. Vill att det ska funka och ibland känns allt så rätt, medan det ibland bara känns tungt.

Richard, du får skriva ett mail till mig så att jag har din mailadress. Då kan vi börja maila varandra.
Mamma, Mårre, Jocke och Tita, jag ringer ikväll vid typ nio för mig. Tio för er, med andra ord.



Idag har jag besökt min granne...

Hon bor väldigt nära och väldigt fint. Det är ganska populärt att hänga utanför henne. Nästa lika populärt som svenska kyrkan blivit för oss ensamma au- pairer.

image16

Jag stod där, rökte min cigarett och funderade på var det är bäst att sätta upp burktelefonen. Det är svårt att ha en naturlig och härlig relation med sin granne om vi inte kan få kontakt med varandra. Turister är för övrigt jätteroliga att titta på. De blir helt hysteriska så fort något händer. Och ja, jag räknas nog fortfarande mer som turist än som en Londonbo, men jag är inte här för att vara turist och därför kanske jag inte blir så exalterad.

Jag stod också och kollade in modet på alla dessa människor från världens alla hörn. Mode excisterar verkligen inte för vissa. Medan andra har så sjukt fina kläder. Dessutom är jag gruvligt avundsjuk på alla som hittat Pre- Mart. Vilket alla, utom jag, verkar ha lyckats med. Tydligen väldigt billigt och väldigt bra.

Fick ett mail från min "agency" idag om pubkvällar. Kanske ska våga mig dit någon gång.

Idag är också min första arbetsdag. Jag var ganska nervös över hur det skulle gå, men det gick verkligen jättebra. Thea var t.o.m. hjälpsam och snäll. Men vilka ungar att ha energi på morgonen. Jag tror att jag och Thea kanske kommer att tycka om varandra iaf i slutändan. Hon är dock lite svår att ha att göra med. Men egentligen är hon väl snäll...samtidigt som hon är jobbig.

Jag gick nästan vilse idag också. När jag hade stått och låtsas vara sofistikerad ett tag utanför grannen, tog jag en promenad genom en park. Där var tre galningar med en hund. De gormade, skrattade, drack nog inte juice och ville bada i en fontän. Jag tyckte iofs att det var ganska uppiggande att det inte bara är jag som är något udda och bortkommen i London.

Jag blev också förföljd från Buckingham Palace...

image17
Man känner sig jättefånig när man är ensam och fotograferar turistmål.

Sedan stod jag där ett tag och funderade på om jag hade koll på läget eller inte. Och då, då får jag syn på det. Ett budskap från Gud eller någon som vill uppmuntra mig iaf, mitt i London. Jag tyckte det var väldigt... bra iaf.
För övrigt måste jag köpa kaffe från Starbucks snart. Längtar till helgen då jag och Madde ska besöka London eye och the Swedish pub.

Budskapet:
image18

Mina vänner och familj som läser det här, skriv gärna mail. Jag vill veta hur ni har det och måste dessutom få veta att ni kommer ihåg mig. Nu ska jag skriva brev till mormor och morfar.

Attention, please. I'm in London!

Helt hysteriskt vad allt är upp och ner vänt. Vet inte hur jag ska förklara allting. Men jag överlever, vilket är ett stort plus... Idag var jag i svenska kyrkan och pratade med lite folk. Hängde omkring 30-40 svenska au-pairer där, så det kan nog bli ett ställe att skaffa vänner på.

Var i kyrkan i morse. Jag har inte varit i kyrkan på en söndag sedan jag konfirmerade mig och var tvungen att gå dit, sedan att jag konfirmerade mig för att få en moppe kanske inte ökade mitt engagemang för religion. Nu när jag dock är lite äldre och förhoppningsvis mer mogen kan jag finna religion intressant. Och intressant var det verkligen. Ibland lekte och skrek barn så mycket att man inte hörde vad Nick (prästen) sa, en kvinna bakom mig typ skrek ut psalmerna (som faktiskt var ganska fina), sedan mitt i gudtjänsten skulle alla skaka hand och säga "May peace be with you", sedan när de skulle ta nattvarden så fick barnen varsitt klistermäske istället som det stod "Jesus loves you" på. Det tyckte jag var jätteroligt, men det är lite svårt att förklara för religösa människor vad som är roligt med det.

Men som tur var, mötte jag Madde en timma senare. Vi har haft en toppendag. Var hur skönt som helst att få prata svenska och se lite av London. Först så hade vi fika och rökpaus i Hyde Park några timmar. Pratade om allt. Madde förstod det roliga med klistermärkena, kändes befriande. Sedan åkte vi till Edgware road (vilket Nick tyckte att jag uttalade jättekonstigt) och gick vilse, men sedan så hittade vi svenska kyrkan med de vänsökande au-pairerna. Det var en söt pojke där också, han jobbade nog där och han frågade om vi behövde hjälp med något. Tyvärr fann jag mig inte tillräckligt fort för att svara att jag behöver hjälp med att få sällskap ut på krogen. Annars hade jag nog åtminstone vetat vad han heter vid det här laget...

Försöker avgöra när jag borde gå ut och prata med familjen. De ska natta barnen och då vill jag inte vara i vägen, men känner mig ändå riktigt asocial som sitter på mitt rum och bloggar. Dessutom måste jag få veta planerna för morgondagen. Nu känner jag mig som en fönstertittare...eftersom jag ser genom mitt fönster om det har gått in i köket. När de är där, då haffar jag dem. Hoppas och tror ändå att jag gjort ett bra första intryck. Hoppas det här slutar bra och att jag stannar ett år.

Min familj, älskar, saknar och tänker på er. Kan knappt vänta tills jag gjort mig hemmastadd och får visa er runt till alla mina favoritställen.

Bye, bye stars, pornstars and rockstars

Imorgon åker jag. Klockan 9,40 landar jag i London och där ska jag bygga mig ett liv. Madde verkar ha haft en bra första vecka och jag hoppas på samma sak. Även om jag är mest positiv till London så kan man inte låta bli att tänka på att alla förändringar innebär att man måste säga hejdå. Det är ett ganska stort steg och jag känner mig lite som Bambi på hal is... Men även Bambi växte ju upp och blev maskulin, dock förtäljer det aldrig historien om Bambi lärde sig att åka skridskor...

Mamma: Min underbara, älskade mamma. Ingenting i mitt liv hade varit som det är, utan dig. Du är min styrka, min glädje och min starkaste kärlek. Du är min bästa vän. Finns inga ord för att förklara världens bästa mamma. Allt du ger mig, hoppas jag att jag kan ge tillbaka. Utan dig vore jag ingenting. Du får mig att förstå varför livet är underbart. Älskar dig.
Pappa Mårre: Vad skulle vi ta oss till utan varandra? Vi är varandras största motståndare, samtidigt som vi är varandras teamplayer. Finns ingen lärare i världen som lärt mig så mycket om allt, som du har. Finns ingen som känner mig så som du känner mig. Du vet mina styrkor, mina svagheter och du är fortfarande den som tror mest på mig. En dag kommer vi äga världen, du och jag. Det är bara så det är. Älskar dig.
Storebror: Haha, vilken bror jag har. Du brukar inte prata känslor med mig, men jag vet ändå att du alltid finns där. Finns nog få människor i mitt liv som skulle ställa upp så som du. Sedan finns det få människor som får mig att skratta så mycket som du gör. Världens underbaraste humor! Vi har gått igenom mycket ihop (i tystnad) du och jag, bror. Krocka inte med någon älg när jag är borta. Hoppas allt går bra på universitet. Det är tomt nu när du har flyttat. Kommer verkligen sakna dig!
Lillebror: Mitt charmtroll. Du är en väldigt unik person, Jocke. Men världens underbaraste. Vi har alltid hållt ihop på ett speciellt sätt, du och jag. Mellanbarnen. Spela inte för mycket CTR när jag är borta, så jag hamnar efter.
finns alltid här för dig, Ockmock. Världens bästa lillebror.          
Lillasyster: Oh, Tita. Mitt lilla geni. TT, Tita och Tessan. Det är ju du och jag, det bara är så. Vi är som systrar är. Pratar om allt, skrattar, finns alltid där. Du är den mest underbara lillasyster man kan ha. Helt otroligt vad mycket roliga saker vi har gjort ihop.



Mina hejdå hälsningar till er, mitt galna gäng till familj, kanske är något fåniga. Men jag kommer verkligen sakna er. Hur mycket som helst. Tack för att vi alltid håller ihop, tack för all kärlek, tack för alla skratt, tack för alla bråk och tack för att ni är ni. Ni är bäst för att ni är mina. ÄLSKAR ER SOM FAN! =)

Sara- bangar- inte: Fy satan vad kul vi har haft det här året, gumman. Sara- För livets goda stunder. Det går inte att ha tråkigt när man är med dig. Bilfärderna till Donken med Elin, utgångarna, skolan. Jäklar vad vi alltid har skrattat. Som jag alltid brukar säga: "Sara är Stockholms skönaste brud". Glöm inte det, vi är ju TES. Tess, Elin och Sara. 

                                                                                                                                                          
Max: Min söta lilla bög. Alla rökpauser med våra harar, då vi har pratat om allt. Du är min kramkompis och jag älskar dig.
Det är inte värt det- gänget: My hommies. Har alltid roligt med er, det bara är så. Alla gånger jag nästan dött i H- korridoren för att jag skrattat så mycket. Ni är helt underbara. Kvällen i somras hemma hos Sofia, var en av de bästa kvällarna på hela sommaren. Och glöm inte, det är inte värt det. PaRtYpEoPlE.

        (Hade ingen bild på Lizzy :( )
Dede: Som är och äger franska riveran i höst. Min underbara tågpsykolog. På något sätt förstår vi alltid varandra, du och jag. Det har också gjort att vi alltid har haft väldigt egendomliga och interna skämt. Saker som bara du och jag skrattar åt. Men jädrans vad kul vi haft, de här tre åren. Vi ses vid jul, gumman. Det blir klockrent ;).

Och Madde, Elin och förhoppningsvis Daniel. We're gonna rock this town alive.

image13

image15

Blev impulsiv med Elin...

Och nej, vi hade inte sex. Vi gick och spontan klippte oss. Så nu är jag 15 cm kortare. Håret är det, rättare sagt. Elin blev jättenöjd och hon är jättefin.

Jag satte mig i frisör stolen, blöt som en hund eftersom de tvättar en i de där nackskadar stolarna och beskrev hur jag ville bli klippt. När hon borstade mitt hår, åkte borsten ner på ryggen... men efter att hon grejat runt ett tag så går inte borsten ner på ryggen längre. Exakt detta utspelar sig i mitt huvud, i takt med hjärtslag "Helvetesjävlapissiskitfanjävlar, vad har jag gjort?". De allra flesta människorna går ifrån frisören med tanken att det alltid är så snyggt när frisören stylar, jag går ifrån en frisör och tänker att vad snyggt det kommer bli när jag får styla det. Frisör är ett kravfyllt yrke, antar jag...

Har för övrigt kommit längre i min shopping, men tänker nu köpa höstjacka i London. Kosta vad det kosta vill.

Madde verkar inte heller ha dött. Vilket absolut är något positivt och relativt lugnande. Förutom att hon gjorde mig skräckslagen inför flygresan, men med all rätt tror jag... Madde, glöm inte bort morfars ord (som han upprepade fyra ggr i rad) "Engelska pojkar fattar lätt tycke för svenska flickor". Hoppas att Daniel följer med till London. Det vore suproligt.

Mitt hår är för övrigt jättemjukt.

Here it comes...

                           Jag mötte dessa två på tåget. De är för söta.  Sedan träffade vi Sara på centralen. Elin köpte mat och vi tog oss till connection. 

På connection pratade vi en del och rökte massa. 

image7

Okej, vi drack också. Undra varför jag tittar in i kameran sådär? Elin pratar nog om något roligt. Det brukar hon göra i sådana här lägen.

Sedan dansade vi en massa, sedan blev vi berusade, varma, rökte mer, drack mer, träffade sköna irländare, gick ut vid tre, Elin hamnade i en konstig situation, jag skriker, sedan fyllekäkade vi och träffade en London bo. Sedan åkte vi billig taxi hem.

Tack för en super kväll, dear friends.

image8

 

ANROPAR!

Jag och Madelene anropar efter en msn konversation med Daniel. Vi vill prata med dig om London och livet. Allt sådant vi brukar prata om. Vi ber dig därför kontakta mig eller Madelene om vilka möjligheter du har till detta, samt en tid då vi alla tre kan. Nu är det planeringsdags igen. Madelene tar på sig ansvaret och sekreterar jobbet. Jag tror det slutar bäst då. Jag och Daniel får komiker rollerna. Samt att Daniel har uppgiften att köra "det är ganska gay att prata såhär". Tack på förhand!

Gör en alla andra...

1. SÄTT DIN MUSIK PÅ BLANDA
2. KLICKA PÅ NÄSTA KNAPPEN EFTER VARJE FRÅGA.
3. ANVÄND SÅNGTITELN SOM SVAR PÅ FRÅGAN.
4. FUSKA INTE!!

1. Hur mår du idag?
Cry together (Hm, jag som känner mig väldigt glad...)
2. Kommer du komma långt i livet?
All I want for christmas (Detta kan vara smått svårtolkat...)
3. Hur ser dina vänner på dig?
San Francisco ( Tar det oerhört positivt)
4. Kommer du gifta dig?
I thought you said summer is gonna take it all away ( Jippi...)
5. Vad är ditt livs themesong?
Cool people suck (Haha, det här är för bra för att vara sant..)
6. Vad är din livshistoria?
Downhill race (Vägrar påpeka det. Vad är det för jäkla fråga? Väldigt bra låt, dock)
7. Hur är skolan för dig?
(Slut?) Alkoholen
8. Hur kan du komma framåt i livet?
All that jazz (Hm, tror inte jag förstår det här. Ska jag börja dricka whiskey?)
9. Hur kommer imorgon att vara?
This ain't no way to live (Men vad fan då...)
10. Vad är det bästa med dina vänner?
The letter (Ja, jävlar vad skrivkunniga de är mina vänner...)
11. Vad har nästa vecka i lager för dig?
Ballroom blitz (Ska jag träffa någon Steve och Andy?)
12. Vilken sång beskriver dig bäst?
Life's a beach
13. Hur är det med ditt liv?
Dansar aldrig nykter ( Fan, vilken usel låt...)
14. Vilken låt spelas på din begravning?
Love Machone ( Oh, skulle jag absolut inte ha någonting emot)
15. Hur ser världen på dig?
Kids who wanna play with the dead (Muhahaha)
16. Kommer du ha ett lyckligt liv?

Hultfredsfestivalen (Hum, det låter ansträngande...)

17. Vad tycker dina vänner om dig?

La bomba sexy (Well, thank you my skrivkunniga små filurer)

18. Har du en mörk och djup hemlighet?

U.G.L.Y (Haha, är det en hemlighet att jag är lite väl ytlig ibland?)

19. Brukar folk i hemlighet fantisera om dig?

Surfin U.S.A (Nu förstår jag inte igen...)

20. Hur kan jag göra mig själv glad?

I can't decide (Låten gör mig glad iaf...)

21. Kommer jag någonsin ha barn?

Monkey Buisness (Sjukt kul...)

22. Vilken låt beskriver bäst den du är attraherad av?

I wait (Jag är ingen passiv jäkel

23. Vad skulle du vilja säga till nästa generation?

Long lost penpal ( Ja, barn... ta hand om varandra. PeAze)

24. Vad är ett bra tips till mig?

How soon is now (Hm, den här lär jag fundera på)

25. Hur kommer jag att bli igenkänd?

Smoke on the water (Gammal goding, längesen jag lyssnade på den...)

26. Vilken är min danslåt?

You spin me around (Bra skit)

27. Hur ser du på döden?

Let's talk about sex (Ännu en jag lär fundera mycket på)

28. Vad tycker du om sex?

Svenska hjärtan

Vem fan kom på de här frågorna?

Pratade med Daniel på msn idag.


En dagens, tack!

Dagens konstiga: Går till lillasyster Tita och följande konversation;
Hon: Upptäck Mimic! Textfiltret gör att du blir en annan för en stund. Gå till Aktivitetsmenyn och välj Mimic i listan.
Jag: VA?
Hon: Det är fresh. hihi
Jag: Skummis du är...
Hon: hihi Hörrududu. Man ska inte kasta sten när man sitter i glashus.
Jag: Fattar ingenting...

Observera att hon är 11. ELVA!

Dagens stressad: Mamma.
Dagens lirare: Mandy Moores karaktär i "Saved".
Dagens lycka till: Går helt klart till Dede som ska åka och äga Frankrike för ett tag.
Dagens shopping: Går till mig själv, som lyckades handla hygienprodukter för 250 kr på Maxi. Maxi!
Dagens jobbiga: Går till att texten blivit lila.
Dagens tröga: Går till the one and only, min dator.
Dagens saknad: Går till Elin som är och rider hästapålle i skogen någonstans uppåt.
Dagens citat: "Han säger att du blivit bohemisk..." Jag: "Varför?" Svar: "Därför att du röker och dricker". Hm, tänk vad jorden är överbefolkad med bohemer då...
Dagens bästa: Invigde mina nya skor.
Dagens mest onödiga: Denna lista...

RSS 2.0