GOD (H)JUL ALLIHOPA (Varsågod, Madde)

image74


Hjulkul

Snart är det jul och förhoppningsvis är det ingen som har missat det, trots att julstämningen inte är särskilt hög i år. Alla som känner mig vet att julen är helig för mig. Enda gången på året jag är otroligt traditionsbunden ( vilket Mårre driver om varje år också ) och jag tycker att allt är perfekt. Oavsett vad som händer så är det perfekt för att det är jul. (Ta nu det här med en nypa salt.) Men vissa saker har jag aldrig förstått med julen...

1. Alla vuxna människors lögner till barnen. Man blir snäll av pepparkakor. Vad är det för något? Varför säger man så? Det är bara urdumt. Andra populära lögner: Om du inte är snäll så kommer inte tomten. Suprise: TOMTEN FINNS INTE!!!
2. Äcklig julmat. Varför ska vi helt plötsligt äta massa äckliga saker när vi inte gör det någon annan gång på året? Ska vi inte fira och ha det bra?
3. Varför låtsas en del människor att Kalle Anka på julen är bra? Ja, det är tradition och man ska se det. Men det är inte bra, vi alla vet exakt vad som händer och det dödar en viss spänning. Kalle Anka är inte bra och ingen har det som favoritprogram.
4. Jesus förminskade roll i dagens julfirande.

Nu kommer ett inlägg till Mårre, ni andra kan därför sluta läsa nu eller hoppa direkt till dagens.

Mårre,
I många år har detta varit på tapeten. I ett år fick jag rätt och förra året fick du rätt. Därför är det inte mer än rättvist att jag får rätt i år. I år är sista julen som jag bor hemma och ja, jag kommer komma hem på jul framöver också. Men det kommer inte vara på samma sätt. I år är sista året som jag kommer ha mitt egna rum i det här huset, med pynt och damm. Jag skulle därför, pga min besatthet i traditioner kring jul, vilja uppleva en sista sådan där magisk jul som man enbart kan uppleva om man bor hemma. Jag vill vakna upp och förundrat iakta den där skålen. Du minns säkert själv den otroliga känslan. Den ENORMA godisskålen. Som är bara ens egna. Ingen annans. Jag gör därför inte detta pga godiset utanför känslan jag får när jag ser godiset. Den magiska känslan som inlovar en perfekt jul och har gjort sedan jag var barn och såg den där skålen för första gången. Du minns säkert mina ögon. Och jag kan springa upp till ert sovrum, även i år, på julaftonsmorgon full av extas om det får dig att ge mig skålen. Jag kan också lova att inte väcka er på julaftonsmorgon om du ger mig skålen. Se det som en muta, helt enkelt. Jag hoppas att vi båda kan ha den här diskussionen som två vuxna människor och komma fram till något. Men vad som än händer... GE MIG DEN FÖRBANNADE GODISSKÅLEN PÅ JULAFTONSMORGONEN!!!!!!! Tack på förhand.

För övrigt: Maria Gripe är död. Det vet jag nu.

Dagens lirare: Keijo. För att han lär läsa det här först :)
Dagens citat: "Vi kan supa utan att ha kul...Ööörebro" Min bror m.m.
Dagens fråga: Vilka ska med på Connections julfest 25:e december?

Time passes.

Jag har nu varit hemma ganska länge. Det känns otroligt skönt och...det hela känns som ett paradis. Jag hoppas på att få ett jobb snart också. Jul och pank är ingen bra kombination. Det är sådana saker som får människor att bojkotta julen och jag har noll förståelse för det. Okej, julklappar, julmat, pynt och gran och allt vad det är kostar både tid och pengar. Men det är en dag på hela året som vi visar varandra massor med kärlek och uppskattning, är det inte värt det då? Jag älskar iaf julen och jag ser framemot alltihopa. Jag ska ha bakdag med mina syskon, handla julklappar, pynta, pyssla hemma hos Elin och gå på Skansen. Sådana saker gör mig lycklig.

Nyårsafton är också en av världens bästa fester på året. Förra nyårsafton minns jag som ett dimmigt paradis med "Fever" spelandes om och om och om igen. Men varje nyårsafton är det också samma sak. Man måste bestämma sig. Det är nu, en gång per år, som man får chansen. Ska jag omstarta livet? Ska jag nystarta livet? Eller är jag nöjd? Jag älskar mitt liv på många sätt. Men samtidigt så tror jag på att aldrig bli nöjd, för då slutar man utvecklas. Fast det är mest sådant där man säger för att det låter bra... Har ni tänkt på hur mycket sånt det finns i livet? Saker man har ur sig för att det låter bra, men livet går inte att leva eller styra efter massa klyshor. Sedan antar, även jag, att en målsättning kan vara nödvändigt i livet. Ja, jag vet. Jag flummar nu. Men här kommer iaf saker som jag känner att jag borde veta innan det blir 2008 och jag går in på mitt 20: e år. Jag har inte åldersångest, jag har inte åldersångest, jag har inte åldersångest. Sådär, ja...

Saker jag, kanske pinsamt nog, inte vet svaret på och känner att jag måste veta innan det blir 2008:

1. Betyder ler och långhalm att man är lika eller olika?
2. Är Maria Gripe död eller lever hon?
3. Vilka är Sveriges femte, sjätte och sjunde största städer?
4. Vilket landskap är det som inte har några städer? Härjedalen?
5. Ska man tro eller inte tro på växthuseffekten?
6. Varför dödar J K Rowling Fred i sista boken och varför i helvete excisterar sista kapitlet? Det suger.
7. Är naglar hårt pressat hår? I så fall, varför har vi hårt pressat hår på våra fingrar och fötter?
8. Vad är det för skillnad på folkhögskolor och "vanliga" högskolor?
9. Vad är whiskey gjort av?
10. Hur kunde Rhiana får en jättehit med "Umbrella"???

Tacksam för svar.

Dagens lirare: Mårre. Som tack för att du hämtade mig och Madde i London.
Dagens citat: "Varför kallas engelsmän för pundhuvuden?" Mårre.
Dagens fråga: Heter hon Rhiana förresten?

RSS 2.0