Det är ju bara på film.

Ja, nu ska även jag tjata lite. För det var ett jävla tjat. Ja, han är död. Ja, han blev bara 28 år. Ja, han var snygg. Ja, det är hemskt när människor dör så unga. Ja, jag pratar om Heath Ledger. Vilken jäkla ikonstämpel han fick. Kom igen, han gjorde vaddå? Fyra stora filmer? Tio orsaker att hata dig är inte längre bra. Tyvärr, för den var en riktig klassiker när man var....12. En av de allra bästa så kallade "high school filmerna". Men den är inte bra längre. Och den ger framförallt inte Heath Ledger någon jäkla James Dean stämpel. Casanova sög. Jag minns den inte strålande bra, men jag vet att jag såg den med Madde. Förmodligen spenderade vi större delen av filmen med att ge varandra uttråkade blickar och säga intelligenta och reflekterande saker som: Men åååhhh eller Shit, den här är verkligen värdelös.... En riddares historia är bra. Den är rolig och lättsmält. Den är riktigt bra och jag är beredd att säga att han är värd lite prestigé för den filmen. Brookback mountain är inte bra. Dessutom är dom ju bögar!!! HALLÅ!!!

Brookback mountain får mig att tänka på filmer som berör "viktiga" ämnen. Filmer som folk inte vill tycka illa om. De blir nästan alltid storfilmer. Det är samma sak med "This is England". Handlar om nasism och hela den tradelutten. Men kom igen, den är helt överskattad. Efter så mycket snack trodde jag åtminstone lite av mitt ändå väldigt stora samhällsengagemang skulle väckas till liv. Men nej. Samma sak med Lilja Forever. Alla blir så berörda. Åh. Gulligöll. Dom är bögar, jag blir så berörd... Åh, lilla pojken hamnar i dåligt sällskap. Jag blir så berörd. Ibland känns det som att människor inte vill tycka illa om sådana här filmer för att de då ska hamna i en viss kategorie. Men nej, man är inte homofob för att man inte tycker om Brookback mountain. Dessutom är det lustigt att man kan bli så berörd av "This is England" men när filmen är slut och verkligheten är tillbaka så rör man inte en fena för att jobba mot nazism. Men hursomhelst mina vänner, är filmen dålig så är filmen dålig. Det är ungefär som jag inte måste veta vilken druva mitt vin är gjort av, smakar det skit så smakar det skit. Ja, lite långsökt. Fast vad pratar jag om? Det är ju trots allt bara på film...

Idag är min stora röksugs dag. Jag blir röksugen hela tiden. Jag röker en cigarett, blir människa och BANG! Jag är röksugen igen en halvtimma senare. Och har jag tänkt tanken att det vore gott med en cigarett så kan jag inte släppa det, även om jag inte vill röka för att det tex. är jävligt kallt ute. Röksuget bara växer och växer. Någon jävel hade ur sig att jag kanske är beroende, men sånt lyssnar jag inte på. Förövrigt är jag röksugen igen...

Dagens citat: "Och vad hade du tänkt uppnå med den träningen då?" Dina berättade om vad gymskortsäljaren hade sagt till hennes kompis när kompisen skulle köpa gymkort. Det var jätteroligt då.
Dagens lirare: Mamma. För att du är världens bästa. I alla lägen och på allt. Det går inte att beskriva mamma på ett mindre töntigt sätt, inte om jag ska göra en rättvis bild av henne. Du är helt enkelt mitt allt, mamma.
Dagens fråga: Är det vanligt att katter attackerar människor?

Välkommen tillbaka, Australian man. Jag har saknat din närvaro.

Nytt år, nya kunskaper.

Detta lyckades jag få reda på innan 2007 tog slut. Alla som läst inlägget "Time passes" vet vad jag pratar om, om nu någon någonsin vet vad jag egentligen pratar om. Men det är ett helt annat inlägg.

1. Betyder ler och långhalm att man är lika eller olika?
Det betyder typ att man är ett jättebra team, sitter ihop. Uttrycket kommer ifrån att bönder upptäckte att man inte kunde slita bort lånhalm från lera. Eller något.
2. Är Maria Gripe död eller lever hon?
Hon är död. Hon dog typ i april förra året.
3. Vilka är Sveriges femte, sjätte och sjunde största städer?
Västerås, Örebro och Linköping. Men det kommer jag ändå snart ha glömt bort.
4. Vilket landskap är det som inte har några städer? Härjedalen?
Jag hade rätt!! Ha, se på den ni... Det är Härjedalen.
5. Ska man tro eller inte tro på växthuseffekten?
Snark... Ord och meningar som "Koldioxidbanta", "Klimatsmart", "Så försvarar du din oljepanna" får mig dock alltid att le lite. Nej, jag blir inte mer seriös än så.
6. Varför dödar J.K Rowling Fred i sista boken och varför i helvete excisterar sista kapitlet? Det suger.
Jag vet inte än, jag har inte lyckats få tag på henne...
7. Är naglar hårt pressat hår? I så fall, varför har vi hårt pressat hår på våra händer och fötter?
Det är typ en förtjockning/ förhårdning av någon hud. Fan, minns inte... Men det skyddar våra känsliga fingertoppar och så. En del tycker också om naglar för att göra fingertopparna lite extra snygga, så det fyller ju också en funktion.
8. Vad är det för skillnad på "vanliga" högskolor och folkhögskolor?
Jag har inget direkt svar på det, men "vanliga" högskolor är bättre än folk...typ.
9. Vad är whiskey gjort av?
Det är gjort av spannmål och i Skottland dricker man det som vatten.
10. Hur kunde Rhianna få en jättehit med låten "Umbrella"?
Fortfarande oklart.

Ellerhur har jag varit duktig? Men jag måste säga att ni varit rätt dåliga på att hjälpa mig med svaren. Tack för den, ska jag allt komma ihåg!

Dagens lirare: Edward. Huvudpersonen i en vampyrroman. Skräplitteratur när den är som allra bäst.
Dagens citat: "Jag är nog bra på allt". Min bror dagen innan julafton. Det fick mig allt att le.
Dagens fråga: Så, vad har ni lärt er hittills i år?

Come on, bitch. Make me cry.

Människor som är kring sina 20 och har tagit studenten blir lätt deprimerade. På något sätt måste man möta verkligheten. Målet som man satsat på i tre år, studenten, är över och kommer aldrig mera åter. Det var en glad, kul och på många sätt en fantastisk dag. Men den varade bara en dag. Just den dagen är man kung över allt och sedan går det bara nedför. Nu måste man ta tag i saker, inse sina begränsningar och försöka hitta de där få och lockande möjligheterna. Det är också nu man måste göra mycket saker som man inte känner för. Jag känner inte för att jobba, men vet att jag måste. Jag måste ha pengar. Jag känner inte för att tvätta, men jag måste ha rena kläder. Jag känner mest för att titta på tv, dricka kaffe och snacka skit. Men även dessa aktiviteter gör mig deprimerad efter ett tag. För även om det kan vara skönt att inte göra någonting, så finns det också en skräck för att bli totalt förslappad. Man blir rädd för att man inte ens ska orka äta mat när man är hungrig tillslut. För då krävs det en ansträngning av en.

Tiden efter studenten och innan universitet är en fucking neverland. Man befinner sig ingenstans. Man inser också att många av de drömmar man drömt om livet efter gymnasiet blir aldrig mer än drömmar. Det är svårt att få drömmar att möta verkligheten. Men samtidigt är jag en optimistisk människa i grunden. Naiv kan det kanske också kallas eller att jag aldrig lär mig. Men jag vet att jag även detta år kommer drömma och sätta upp mål. Jag vet också att inte ens hälften av allt jag drömmer om kommer bli sant. Fast det finns väl en viss konstnärligdepressionscharm i det också.

Jag har iaf lärt mig att för att överleva det riktiga livet utanför gymnasiets trygga väggar, med finniga och drömmande tonåringar krävs två saker. Ett är pengar. Allting kostar pengar och studiebidraget och underhåll m.m. kommer aldrig mera komma in på ditt konto och göra att du kan bli berusad med bästa kompisen varje helg kring 25e. Men det krävs verkligen pengar för att kunna vara på topp. Det andra är ironi. Man måste skämta om ens livssituation och skratta åt deppiga söndagar. För deppiga söndagar finns det gott om. Och måndagar, tisdagar, onsdagar, torsdagar, fredagar. Inte lördagar för då är man oftast lite berusad. Men man måste skratta. Jag skrattar hela tiden åt mig själv. Som mitt nya motto: Jag är inte arbetslös, jag glider runt.

Så, my friends. Fortsätt drömma och sen garvar vi åt det.

RSS 2.0