I was definitely made for these times





Mitt liv är bättre än ditt!

Det här med humor är ju relativt

Rubriken är något vi har konstaterat många gånger sedan Madde sade dessa kloka, insiktsfulla ord. Madde är ju en klok flicka. Något som också konstaterats många ggr sedan vår inte riktigt kloka och insiktsfulla lärare sade detta. Men just detta hade han ju faktiskt rätt i. Hursomhelst, det var inte vår gamla, extremt knäppa lärare jag skulle prata om. Det jag skulle prata om var humor. Jag fick den här frågan en gång för inte så länge sedan; Är du en sån som skrattar åt dina egna skämt?... Vad är det för fråga? Självklart skrattar jag åt mina egna skämt. Jag drar ju inte skämt som jag själv inte tycker är roligt, för då blir det ju inget skämt. Jag förstår inte det där. Därför följer här några saker som jag på sistone har skrattat extremt mycket åt, så kan ju ni se om det här med humor är relativt eller inte.

- Man ska se möjligheter och satsa på dem. Det går att förändra saker och ting, man måste bara våga. Vi måste ha mod. Mod till att se möjligheterna och våga förändra!
- Men käre, lille barn...

* Att härma Ika i rutan med okänd dialekt. -Näää, VAD är det där för nånting? (Jag äger på detta)

- Var är Tess? - Hon sitter i en buske och pratar i telefon.

Observerat pinsamt moment för att sedan bara säga: Står du i kö eller?

*Att det finns en person som verkligen heter Dickhurt. Jag och Madde addade denna person på facebook när vi hade blivit berusade efter ett glas vin...

* Att Edman föredrar att vara Nanne Grönvall framför Markoolio

- Vi kan läsa om det på disco...ver...system...JAHA, discover system.

- Var är margarinet?
- Jag vet inte...
Kollar kylskåpet, lådor, skåp, diskbänk, köksbord.
- MEN var är det någonstans?
- Jag vet inte...
Fortsätter letandet. För att sedan hitta det i frysen.

Jag kom på att jag skrattar extremt mycket varje dag. Det är svårt att minnas allt det roliga när man har vänner som jag. För mycket roligt det blir det. Oavsett om det här med humor är relativt eller inte.

Dagens person: Mamma. För att jag saknar dig.
Dagens citat: "Tenta-p är sunk-p"
Dagens fråga: Vad har ni skrattat åt på sistone?











Det här med sysselsättningsproblem

Jag tycker det är så roligt med alla olika frågeformulär och skit som cirkulerar på bloggar och liknande. Det som är roligt med dessa är att alla skyller på att de har sysselsättningsproblem och att det är därför man svarar på dem. Jag har själv gjort detta och jag hade förmodligen också sysselsättningsproblem, men fortfarande finns det ett faktum som säger att det är lite kul att få stå i centrum och få folk att läsa om bara MIG, MIG, MIG! Vi alla har en liten exhibitionist (fan vad svårt det var att stava...) inom oss och nu får vi på ett blygsamt, svenskt sätt leva ut detta behov. Men det var inte detta jag skulle prata om. Faktum är att jag surfa runt på lite bloggar och hittade faktiskt ett ganska roligt frågeformulär. Det roliga med det är att 1. Det fyller ingen poäng överhuvudtaget. 2. Svaret skulle kunna bli exakt samma på varendra fråga. 3. Mina tankar kring vem som skapat detta frågeformulär fyller en enorm humorfaktor. För att bevisa detta tänker jag, naturligtvis, lägga upp frågeformuläret och genomföra det.

Bläddra igenom alla sms och räkna till tio,
det sms du hamnar på ska du skriva in under frågorna.  (Redan här börjar man ju fundera på det här med sysselsättningsproblem. Vem kommer ens på en sådan idé? Två, det går att svara samma sak varje gång.)

1. Vad skulle du säga om din pojkvän var otrogen mot dig?
Älgar dig med. Pussar. With suger on top.  (Det blev ju lite komiskt att just det smset var från min pojkvän)

2. Vad säger du alltid till din bästa kompis?
... Och sen lägger jag patiens! Fniss. Mer Ika åt folket. Kram  (Även detta fyllde ju en enorm humorfaktor)

3. Vad är det första du säger när en kompis blir påkörd av en buss?
Jag vet vad du menar. Jag har kommit fram till att Jonas Haglund alltid kommer ha en speciell plats i våra hjärtan. Kram

4. Vilket sms blev du mest berörd utav?
Tur att du snart är här. Pussar =)

5. Vad säger din mamma innan du går och lägger dig?
Likväl är det förkastligt. Youtuba you're so vain av Carly Simon också! Vad tror du om att omarbeta texten och duetta för fyllebarnet?

6. Vad skulle du skrika om du vann en miljon kronor?
Hej! Igen, det skulle vara kul att vara med er på lördag istället för något annat. Skulle bara säga det...Läs på...

7. Vad skulle du säga till Gud om du träffade honom?
Hahaha. Jag gråter. Chihuaha på pinne :P Pussar

8. Vad vill du höra mest av allt?
Typ 0,5 tanke ifrån bakfyllepanikångest, hjälp!

9. Vad skulle du säga om du fick MVG i allt?
Saknar din röst älskling.

10. Din mest romantiska replik?
Aaaaaaaooooouuu!

Jag kan inte ens kommentera dessa resultat. Jag tror det talar för sig själv.

Dagens person: Richard. För att du alltid är så rolig =)
Dagens citat: "I'm going August Brant on you now"
Dagens fråga: Ja, vad säger man?

Livslärdomar till kommande generationer

Jag har tänkt. Jag sitter för stunden fast med böcker dagar in och dagar ut. Jag pluggar, pluggar och pluggar. Men nu börjar jag faktiskt komma till den punkten då jag minns vad jag läser, jag förstår något. Jag lär mig något. Jag kan faktiskt saker om socialpsykologi, rollsegment, regelbundenheter, elementära mänskliga fenomen och andra abstrakta konstigheter. Hursomhelst så kan jag faktiskt en hel del annat. Jag bär faktiskt omkring på vissa kunskaper och vissa erfarenheter. Vissa saker som man kanske t.o.m skulle kunna kalla för livslärdomar. Lärdomar som gör mitt liv bättre, enklare, roligare o.s.v Men...vad händer med all denna kunskap när jag dör? Kan ni känna samma sak? Eller känner ni att ni lär er för er skull? Jag brukar alltid känna att jag lär mig för min skull, av rena egoistiska skäl. Jag vill ha kunskap för att mitt liv ska bli bättre, roligare, mer innehållsrikt o.s.v. Men jag tror jag drabbades idag av ett behov av att göra intryck. Behovet av att få lämna avtryck på någon. Är det detta som gör att människor vill skaffa barn? För att kunna ta bort känslan av att allt jag bär på bara ska försvinna? Skaffar människor barn för att själva kunna leva vidare lite längre genom att ha påverkat andra människor? Men...hur gör då jag som inte vill ha några barn? Jo, jag gör som så att jag tar för mig. Jag tänker skrika, gapa, prata, synas och lyssna. Jag tänker lämna denna värld med ett nöjt leende på läpparna och se att jag har åstadkommit saker som människor kommer att minnas. Är det även detta som får folk att forska, skriva böcker, göra musik, starta företag? Eller finns det här behovet överhuvudtaget hos människor eller är det bara jag? Eller är detta bara en form av någon typ av åldersångest?

Nog om abstraktheter och flummeri. Egentligen vill jag ju för stunden bara skratta åt simmelisimmar. Men det får vänta. För jag ska lära mig så att jag kan lära ut. Haha, poäng för den formuleringen...

Dagens person: Asplund? Eftersom det är boken jag läst ut idag. En person som inte kan stava till ödmjuk, men är man väldigt intelligent så vet jag ju att detta kan vara svårt... :P
Dagens citat: "Om jag skulle bli diplomat så skulle nog alla bli väldigt fundersamma och typ tänka: Vad hände med Blondinbella?"
Dagens fråga: Fler som är taggade inför 27e?

Den lata bloggaren

Jag har skaffat mig en twitter. Ni kan kolla in det på www.twitter.com eller läsa min twitter på www.twitter.com/Kleopatra__ (Det är två underline efter). Eftersom detta inte kräver mycket alls, utan är som en mikroblogg så ägnar jag mig mer åt denna än åt min blogg. En blogg kräver mer. Jag tycker inte om när andra saker kräver mer, jag kräver hellre själv mer.

Igår fyllde Madelene 21 år. Det känns spännande att ha en äldre kvinna i vårt umgänge.

Annars så är jag just för dagen, även om jag sitter fast inomhus med böckerna, väldigt glad av vårkänslor. Det känns toppen att det ska bli vår. Jag ser framemot allt det roliga vi ska göra i solen. Dricka vin, dricka kaffe, sola på en bänk på Campus, åka till Norrköping, Kolmården, fira födelsedagar, shoppa, ta fram skosamlingen, ha lite tentaångest. Av någon anledning känns det som att allting kommer bli bättre bara det blir vår och sommar. Ibland är man så enkel.

Förövrigt är svensk musik verkligen underbart.

Dagens person: Madde.
Dagens citat: - El är cockerspanielns lillebror. - Är han??
Dagens fråga: Annars då?

Release me

Då var vi färdiga. Dagen som skulle varit här för några år sen har nu inträffat. Maddes och min bok "Please disturb" finns nu att köpa på www.vulkan.se Vi är stolta och nöjda. Jag är i smått extas över att det äntligen hänt, vi har äntligen publicerat bokjäkeln. Så köp den nu!


Grattis i förskott Madde :)

Dagens person: Calle. Tack för all teknisk hjälp med boken.
Dagens citat: "Köp boken" :P
Dagens fråga: Köper ni den nu?

RSS 2.0