Varför kallas engelsmän för pundhuvuden?

Ibland går inte saker som man tänkt sig. Och vet ni vad? Det är OKEJ. Allt kan inte alltid gå bra, för då skulle vi aldrig uppskatta när det faktiskt går bra.

Jag kommer alltid vara otroligt stolt över mig och Madelene för hur länge vi härdad ut, med tanke på all skit som fanns i våra liv.

Ja, folk. Jag är numera hemma i Sverige igen.

" Tänk vad britterna har stulit genom åren..."

Dagens rubrik är bland de mest sanna och roligaste reflektionerna jag någonsin hört. Jag skrattar så fort jag tänker på det. Saken är som så att Maddes aka. Benfleets föräldrar är på besök. Detta är otroligt underbart, att få se två vänliga och välkända ansikten kan göra så mycket i den här staden. Därför längtar jag oerhört mycket tills ikväll när vi är fria. Fria ännu en helg.

Hursomhelst så kom Madde och hennes föräldrar in till London igår och vi bestämde att vi skulle gå till British mueum på kvällen. Det är en ganska cool byggnad, när man väl kommer in i den och det är otroligt STORT. Det är enormt. Det bara fortsätter med rum efter rum efter rum efter rum med våning efter våning efter våning med saker från olika historiska tider, bl.a. antika Egypten och mumier som jag och Madde uppskattade.

 Mummies.

Alla tittar fascinerat på saker från olika tider och tänker på hur mycket historia som finns bakom varje föremål, hur mycket varje förmål berättar och annat sånt där moral-kultur-historiskt-nördigt som människor brukar tänka när de är på museum. Sedan stannar Ove, Maddes pappa, upp och säger: Tänk vad britterna har stulit genom åren...
Och det är så otroligt sant. För ingenting är från Storbritannien. Det finns saker från Kina, Egypten, Grekland, Turkiet o.s.v. Men ingenting från britterna. Jag önskar att jag hade sagt något sånt.

Under dagen på fredagar känns det som om jag sakta börjar vakna till liv från mitt nollställda olyckliga jag. Jag börjar bli jag igen, för jag börjar känna på luften att jag ska få bli fri. Därför tycker jag om dagen på fredagarna. Det är så bra stämning vid min dator och runt min ensamhet. Sedan förstörs stämningen iofs för några timmar, när barnen som föräldrarna glömde kommer hem från skolan. Jag tycker att barnen jag tar hand om egentligen ska bära varningsskyltar, så att ingen luras av att de är söta eller något och börjar prata med dem. Ibland när jag tänker på att jag ska åka hem så kan jag må dåligt för nästa au- pairs skull, en totalt okänd främling. Stackars sate som inte vet vad hon ger sig in på, säger jag bara...

Det här såg jag på British museum och det var rätt roligt.



Nu ska jag ta en promenad i Hyde Park innan jag måste kämpa för min överlevnad igen. Men sen, sen är det helg.

Dagens lirare: Självklart Ove. För hans sinne för humor som lyfte upp stämningen otroligt i mitt numera rätt olyckliga liv.
Dagens citat 1.: Igen självklart..."Tänk vad britterna har stulit genom åren...". Jag skrattar fortfarande.
Dagens citat 2: För att jag inte skrivit citat på ett tag..."Det är det här jag tycker om med dig, Therese. Trots att du är så deprimerad så lyckas du skratta åt det": Madde. Tycker det förklarar livet här så bra. :)
Dagens fråga: Hm...kan någon förklara varför det heter British museum när det inte direkt handlar om Storbritannien?


RSS 2.0